Rena Kläder blixtupprop

Prenumerera på det här nyhetsbrevet om du vill ha ett mail skickat till dig varje gång ett nytt blixtupprop läggs in.

Lyxmärken vägrar att agera, DESAs arbetare i Turkiet kämpar för sin överlevnad.

Tycker du det är rättvist att en kvinna får sparken för att hon valt att gått med i facket? Om inte, behöver köpare på DESA fabriken i Turkiet - bland annat Prada, Debenhams, M & S, Mulberry, Aspinalls London, Nicole Fahri och Luella - höra från dig idag!

Thailändsk arbetsdomstol ger grönt ljus till Triumph-fabrik att kränka mänskliga rättigheter

Igår beslutade arbetsdomstolen i Bangkok att ge Body Fashion Thailand, ett helägt dotterbolag till Triumph international, grönt ljus i sina försök att avskeda fackföreningsledare Jitra Kotshadej. Företaget gjorde tidigare i år en anmälan mot Kotshadej efter att hon på sin fritid deltagit i en nationell tv-debatt bärandes en t-shirt med texten ”De som inte står är inte kriminella. Tänka annorlunda är inget brott”. T-shirten hänvisar till rätten för människor att inte stå när kungahymnen spelas och missbruket av Lèse-majesté lagstiftningen i Thailand då det kommit att användas som ett verktyg för att förtrycka oliktänkande.

Thailändsk arbetsdomstol ger grönt ljus till Triumph-fabrik att kränka mänskliga rättigheter

Idag beslutade arbetsdomstolen i Bangkok att ge Body Fashion Thailand, ett helägt dotterbolag till Triumph international, grönt ljus i sina försök att avskeda fackföreningsledare Jitra Kotshadej. Företaget gjorde tidigare i år en anmälan mot Kotshadej efter att hon på sin fritid deltagit i en nationell tv-debatt bärandes en t-shirt med texten ”De som inte står är inte kriminella. Tänka annorlunda är inget brott”. T-shirten hänvisar till rätten för människor att inte stå när kungahymnen spelas och missbruket av Lèse-majesté lagstiftningen i Thailand då det kommit att användas som ett verktyg för att förtrycka oliktänkande.

Prenumerera på innehåll