Lyxmärken vägrar att agera, DESAs arbetare i Turkiet kämpar för sin överlevnad.

Tycker du det är rättvist att en kvinna får sparken för att hon valt att gått med i facket? Om inte, behöver köpare på DESA fabriken i Turkiet - bland annat Prada, Debenhams, M & S, Mulberry, Aspinalls London, Nicole Fahri och Luella - höra från dig idag!

Emine Arslan var en högt värderad arbetare på DESA: s Sefakoy fabrik i åtta år innan hon började prata med andra arbetare om att gå med i facket. Efter att ha fått nog av för långa arbetsdagar, för låga löner och oacceptabla arbetsvillkor, beslutade hon och hundratals andra anställda på turkiska lädertillverkaren DESA sig för att ansluta sig till turkiska läderarbetarfacket Deri Is förra året. Efter att ha fått tre varningar på samma dag blev Arslan avskedad, men hon fortsatte sin kamp genom att stämma företaget och demonstrera utanför fabriken. Detta trots försökt till mutor som erbjudits henne av företaget och flera försök till kidnappning av hennes dotter. Är detta priset vi är redo att betala för lyx?

Rena Kläder internationellt har under en längre tid uppmanat fabrikens kunder att sätta stopp för förtryck och diskriminering i sina leverantörsled. Många av köparna, bland annat Prada, har misslyckats med att ta ansvar för de anställda som producerar deras varor.

Vill du veta mer om fallet eller hjälp oss att påverka DESAs köpare? Agera genom att klicka på länken nedan så kommer du till Rena Kläders internationella hemsida och  kan skicka ett brev till DESAs kunder idag.
 

www.cleanclothes.org/luxury-brands-drag-their-feet