Att vara organiserad

Efter att fackföreningen börjat arbeta öppet i fabriken i Gurgaon började återgäldningen från ledningen. Först började de med att ersätta fast anställa med kontraktsarbetare. Arbetsledarna började med att trakassera de anställda för att de inte nådde upp till de ouppnåeliga målen.

Ledningen stoppade dricksvattnet till de anställda. Till och med vattnet på toaletten stoppades. De började skicka bråkmakare för att plåga oss och hota de som gick med i fackföreningen.

En eftermiddag då vi lämnade fabriken efter jobbet, blev vår fackföreningsledare nedslagen av bråkmakarna. Målet var uppenbart: att stoppa fackföreningsaktiviteten och hota oss alla. Från och med då insåg jag styrkan av att vi var samlade och jag blev väldigt aktiv i fackföreningen.

Innan jag tog del i kampen för arbetares rättigheter var jag väldigt annorlunda. Varje morgon då jag kom till industriområdet hade jag många bekymmer... om jag skulle klara att nå upp till produktionsmålen, om hur dagen skulle bli, om hur barnen hade det där hemma... och för varje steg jag tog när jag skulle hem igen blev jag lättad.

Men efter att ha blivit organiserad var jag väldigt nervös då jag lämnade industriområdet och för varje steg jag närmade mig hemmet blev jag mer nervös. För vad skulle hända? Skulle jag kunna finna ett nytt jobb i framtiden efter det att jag höjt min röst mot ledningen och deltagit i demonstrationer utanför fabriken?

 

Foto: Clean Clothes Campaign

Kommentarer

kalyani Springs

Kalyani springs always believe in supplying the best quality product at a reasonable price to their customers. Our main motive is customer's satisfaction. The appreciation of our customers will lead the company to become one of the reputed names in industrial spring manufacturer, exporter, and supplier.
Door Closer Springs

Thickness Planer

Top Rated Thickness Planer Thanks For Sharing this wonderfull article

GAMES

I really really appreciate this article Thanks For Sharing People also like this
Top Plastic Surgeon games Awesome post

Trace Any Mobile

I really really appreciate this article Thanks For Sharing People also like this
How to Trace Owner Name of Any Mobile Name in India Awesome post

anisa

nice post friend , Thank you for sharing with us, and we sincerely hope you will continue to update or post other articles
obat fibroid (miom) herbal yang aman untuk ibu hamil,

Game HD Android

Good job and I like it brother

pes 2018 mod
game hd android

pes 2018 mod

There is certainly no denying the fact that each and every person aims to earn for their own self. This website aims to highlight efficient ways through which one can achieve that purpose by providing ways to make money online .

pes 2018 mod
game hd android

oij

ioo

wow

WOW