Vykort

Ingen God Jul för arbetare på Triumph

Veckorna före jul ska normalt gå i glädjens tecken, men för arbetarna på Triumph International innebär det stor osäkerhet. Triumph vägrar fortfarande att ge de fackliga företrädarna i Thailand och Filipinerna insyn i vad som händer inom företaget, trots massiva protester mot massuppsägningar vid tre Triumph-ägda fabriker. Facken i Thailand och Filipinerna har besökt Europa för att kampanja utanför Triumph Internationals huvudkontor för att sätta press på dem att stoppa avvecklingsplanerna för de berörda fabrikerna, som skulle kosta många fackliga medlemmars jobb. Stöd arbetarna i deras kamp, och visa Triumph International att vi inte accepterar deras anti-fackliga verksamhet. Skriv under e-kortet nedan och sprid gärna detta vidare!
Bild vykort hemtextil

Skicka julhälsning till hemtextilföretag

När det lackar mot jul tänker många på dem som har det svårt. Jag tänker på de många arbetare inom textilindustrin som har arbetat under orimliga arbetsvillkor för att vi ska ha nya sängkläder, handdukar, gardiner och andra textilier i hemmet lagom till jul. Detta då jag vet att det i produktionen av textilier är vanligt kränkningar av mänskliga rättigheter.

Skriv under upprop för levnadslön!

I många länder där kläder för den svenska marknaden produceras är minimilönen svår att leva på, den täcker sällan de grundläggande behoven för en arbetare. En levnadslön är däremot en lön som täcker de grundläggande behov en familj har som mat, rent vatten, husrum, kläder, utbildning för barn, grundläggande sjukvård och även lite extra att spara eller för att täcka upp oförutsedda utgifter. Rena Kläder startar nu tillsammans med vårt internationella nätverk en kampanj för en levnadslön i klädindustrin. Som en del av kampanjen driver vi ett upprop tillsammans med Rena Kläder i Norge som riktar sig till svenska och norska klädföretag. Var en medveten konsument! Genom att skriva under detta upprop använder du din makt som konsument och kan påverka klädföretag att agera. Visa att du bryr dig om textilarbetarnas löner! Nedan ser du texten som skickas till de klädföretag som du väljer ur listan:

Vem är det som tillverkar dina skor?

Jag vet att det i produktionen av skor förekommer kränkningar av mänskliga rättigheter. Jag gillar känslan av ett par nya skor men har de inte tillverkats under schyssta villkor känns det plötsligt inte lika trevligt. För mig är det viktigt att de som gjort mina skor får en lön som de kan leva på. Jag tycker också att det är viktigt att arbetarna själva ska kunna påverka sin egen situation, själva eller genom sina företrädare.

God jul!

När det lackar mot jul tänker många på dem som har det svårt. Jag tänker på de många arbetare inom skoindustrin som har arbetat under orimliga arbetsvillkor för att vi ska ha skor på hyllorna lagom till julhandeln. Detta då jag vet att det i produktionen av skor sker kränkningar av mänskliga rättigheter.