Agera

Som konsument och medborgare kan du påverka mer än du kanske tror. Företag är beroende av att kunder efterfrågar varor som de producerar, och politiker behöver stöd från väljare för att kunna agera.

Det behöver inte vara svårt eller tidsödande att påverka. Det kan räcka med att ställa enkla frågor och krav. Du kanske inte alltid får svar på dina frågor, men frågan i sig upplyser personen du pratar med om att detta är något viktigt. Det brukar sägas att ”bakom varje fråga i butiken eller e-postmeddelande döljer sig hundra andra personer som tycker likadant”.

Genom att efterfråga mänskliga rättigheter i klädindustrin kan du vara med och bidra till förändring.

Du kan utbilda dig till informatör för Rena Kläder och engagera dig i våra kampanjer och frågor. I kalendariet på hemsidans startsida kan du se när och var nästa utbildning kommer hållas. Du kan även som informatör gå samman med andra engagerade och starta en lokalgrupp för att tillsammans påverka och informera.

Här ovanför, till höger, kan du gå in och få lite tips om hur du på ett enkelt sätt kan påverka.

Under aktionstips hittar du tips på olika aktioner.

Emellanåt hör arbetare av sig till oss och ber oss om hjälp för att påverka situationen i deras länder eller med deras arbetsgivare, var med och bidra genom att delta i ett bilxtupprop.

Vill du veta vad som år på gång just nu, kolla in vårt kalendarium!

Om du vill engagera dig i Rena Kläders frågor, kontakta Rena Kläders kansli, info@renaklader.org.

 

BLIXTUPPROP
Var med och bidra till förbättrade arbetsvillkor!
Synliggör en fråga med en aktion ute på stan!